Räätälöidyt tuotteet puolustusteollisuuteen

Puolustusvoimien tärkeä kumppani – Nortech

Suomalaisen Bevenic Combinent Oy:n valmistamat aseiden laivajalustat ovat espanjalaisten puolustusteollisuuden ytimessä

Espanjalainen Nortech on erikoistunut välittämään pohjoismaisten puolustusteollisuusyritysten tuotteita. Sen pääasiakkaana on Espanjan puolustusministeriö sekä merkittäviä espanjalaisia alan yrityksiä, kuten maailman suurimpiin kuuluva siviili- ja sotalaivoja valmistava telakkayhtiö Navantia.

”Olemme toimittaneet Navantialle Espanjan merivoimien käyttöön valmistuville aluksille Bevenic Combinent Oy:n suunnittelemia ja toteuttamia aseiden laivajalustoja sekä ballistisia suojakilpiä”

Beltrán Arenillas-Chaves de la Yglesia, Nortechin kaupallinen johtaja

aseen laivajalusta Nortech

Beltrán Arenillas-Chaves de la Yglesia kertoo, että ennen jalustojen lopullista toimitusta on Navantian telakalla pitänyt tehdä aluksen rakenteisiin tarvittavat muokkaukset asejalustojen yhteensovittamiseksi laivan rakenteisiin. Tämä on vaatinut tiivistä yhteistyötä suunnittelijoiden kesken Navantialla ja Bevenic Combinentilla.

”Kokemukseni mukaan maanpuolustukseen käytettävien laitteiden ja järjestelmien kehittäminen, testaaminen ja modifiointi on aikaa vievää työtä. Puhutaan usein kuukausista, helposti jopa vuosista. Bevenic Combinent kuitenkin pystyi tekemään modifiointityön sekä testauksen ennätyksellisen nopeassa aikataulussa”, Beltrán Arenillas-Chaves de la Yglesia kehuu.

Hän arvostaa suuresti sitä, että asiakkaan toiveita ja tarpeita kuunnellaan ja niihin osataan reagoida nopeasti. Puolustusvoimille toimitettavat ratkaisut eivät voi olla massatuotteita, ne pitää pystyä räätälöimään yksilöllisesti vastaamaan käyttötarkoituksia ja sijoituskohteita.

Uusia väyliä yhteistyöhön

Hyvin sujunut yhteistyö on avaamassa uusia näkymiä Bevenic Combinentille. Beltrán Arenillas-Chaves de la Yglesia kertoo, että telakkayhtiö Navantian on halukas tekemään yhteistyötä ja tuomaan jatkossa Bevenic Combinentin ratkaisut käyttöön myös isommilla aluksilla, kuten Espanjan merivoimien uudella F-110 fregatilla.

”Bevenic Combinentin meille valmistamia laivajalustoja tullaan jatkossa näkemään mahdollisesti myös Espanjan merivoimien käytössä olevilla vanhemmillakin aluksilla. Merivoimat ovat parhaillaan varustamassa aluksiaan vastaamaan paremmin nykypäivän vaatimuksiin, sanoo Beltrán Arenillas-Chaves de la Yglesia. Hänen mukaansa Bevenic Combinentin valmistamille tuotteille on kysyntää ja ne vastaavat hyvin asiakkaiden tarpeisiin.