Materiaalinkäsittelyä
suuressa mittakaavassa


Eurosilo on maailman johtava ei vapaasti virtaaville kiinteille aineille tarkoitettujen isojen varastojen suunnittelija ja toteuttaja. Varastoitavat tuotteet voivat olla esimerkiksi hiiltä, öljykoksia, voimalaitoskipsiä, lannoitteita, tärkkelystä tai suolaa. Yrityksen juuret ovat perunatärkkelyksen varastointiin 1960-luvulla toteutetussa innovatiivisessa varastosiilossa.

Siitä on tähän päivään kehittynyt joukko tehokkaita Eurosilo-ratkaisuja suurille teollisuuden toimijoille. Yli neljänkymmenen vuoden aikana Eurosilo on toteuttanut yli 150 varastoyksikköä ympäri maailmaa.

Eurosilo-järjestelmässä kiinteä aine tuodaan siiloon sen yläosasta josta se laskeutuu teleskooppiputken läpi ruuvikuljettimelle, joka jakaa aineen vaakasuorassa kerroksittain. Varastoitavan materiaalin purku suoritetaan materiaalista riippuen eri menetelmin keskipylvään kautta.


”Menestyksemme riippuu vahvasti laitteiston suunnittelusta sekä alihankkijoidemme toimittamien komponenttien laadusta. Tämä mahdollistaa asiakkaillemme korkean luotettavuuden heidän tuotteiden varastoinnissa”

Richard Spaargaren, Eurosilon myyntijohtaja

100 000 KUUTION SIILOJA

Yhtiö on saanut tänä vuonna ensimmäisen tilauksensa uuden sukupolven hiilivarastojen rakentamisesta Hunutlun hiilivoimalaitokselle Turkkiin. Kohteen kolmeen 100 000 kuution hiilivarastoon voidaan lastata hiiltä peräti 2 500 tonnia tunnissa. Tällaisen varastosiilon halkaisija voi olla jopa 55 metriä ja korkeus 50 metriä. Tämä on Richard Spaargaren mukaan merkittävä virstanpylväs Eurosilolle jatkuvasti kasvavan varastokapasiteetin tiellä. Turkin uusien siilovarastojen päätoimitukset ajoittuvat vuodelle 2020. Siilon sisällä pyörii jatkuvasti ruuvipurkainlaitteisto, jonka moottorien tarvitsema käyttöteho sekä ohjaus- ja mittausinformaatio välitetään Combinent Oy:n suunnitteleman ja valmistaman liukurengasyksikön välityksellä. Liukurengasyksikössä on yli metrin halkaisijaltaan oleva läpireikä, jonka kautta siiloon varastoitu hiili puretaan kuljetettavaksi eteenpäin.
”Combinentin toimittama liukurengasyksikkö on kriittinen osa siilon materiaalinpurkulaitteistoa. Jos liukurengasyksikkö menee epäkuntoon, pysähtyy koko käsittelylaitteisto. Tästä syytä olemme valinneet yhteistyökumppanin, joka pystyy toimittamaan meille korkealaatuisia ja kestäviä laitteita”, sanoo Eurosilon myyntijohtaja Richard Spaargaren.